Schoolleidersregister Herregistratie

SRPO_vignet_kleur_herregistratie

Herregistratie en thema’s van professionalisering

Ben jij geregistreerd als ´Registerdirecteur Onderwijs (RDO)´ of als ´Registeradjunct-directeur Onderwijs (RADO)‘? Dan dien je je iedere 4 jaar te herregistreren en aan te geven op welke thema’s jij je geprofessionaliseerd hebt.

Kies jouw professionaliseringsroute

Afhankelijk van je behoefte, kies je het thema van professionalisering dat bij jou past:

Persoonlijk Leiderschap

In deze opleiding ga je aan de volgende punten werken:
  • Je gaat van binnenuit jouw leiderschap ontwikkelen
  • Je vergroot je kijk op jouw persoonlijk leiderschap
  • Je verkrijgt kennis en inzicht over jouw persoonlijke patronen in leiderschap
  • Je krijgt inzicht in het verschil tussen veranderen en transformeren
  • Je leert te reflecteren op jouw persoonlijk paradigma en maakt kennis met andere paradigma’s.

 

Wij bieden Persoonlijk Leiderschap aan op 3 verschillende niveaus. Door een persoonlijk intake gesprek wordt bepaald welk niveau het beste bij jou aansluit:

Leidinggeven aan veranderingen

Voor schoolleiders die zich verder willen ontwikkelen met het accent op de organisatie. Waarbij gekeken wordt naar de voortdurende veranderingen en ontwikkelingen binnen het onderwijs en in het bijzonder van jouw schoolorganisatie.

Hoe kun je als leider van deze organisatie adequaat en effectief leiding geven aan de veranderingsprocessen van jouw organisatie?
Dit thema biedt Passerel aan op 3 verschillende niveaus. Door een persoonlijk intakegesprek wordt bepaald welk niveau het beste bij jou aansluit.

Toekomstgericht onderwijs

Dit is voor schoolleiders van po en vo die out of the box durven te denken en visionair kunnen en willen kijken naar het onderwijs van de toekomst. Wil je als schoolleider leren vanuit deze blik integraal en cyclisch te leiden? Je kennis verdiepen? Jouw organisatie en het onderwijs vorm en inhoud geven in de context van een gemeenschap (kind, school en maatschappij) en toekomst gericht bezig zijn? Dan past dit precies bij jou.

In een scholingsweek waarin het thema “bouwen aan een morele gemeenschap” centraal staat, leer je als schoolleider jouw organisatie te leiden vanuit de blik op de toekomst.

Bouwen aan een Morele Gemeenschap, lees hier meer