The Moral Community

Leidinggeven aan Veranderingen
niveau 3

In de week van de “the moral community” staat centraal de voortdurende ontwikkelingen en veranderingen binnen het onderwijs en in het bijzonder jouw schoolorganisatie. Hoe kun je als leider van deze organisatie adequaat en effectief leiding geven aan de veranderingsprocessen van jouw organisatie?

Duur van de opleiding

1 dag kennismaking en start van opleiding

8 Daagse opleiding met aan een gesloten dagen. U verblijft deze opleiding met de groep gedurende de hele week op 1 locatie.

1 dag groeps supervisie
1 dag herregistratie en ronde tafel dialogen

Totaal van 12 opleidingsdagen

Studie inzet

Contact: 90 uur
Literatuur: 206 uur
Intervisie en eindopdracht: 40 uur

Van start tot herregistratie

Bij aanvang van de opleiding maken wij met je kennis door een persoonlijke intake. We bespreken je leervraag en bepalen of je dit thema op niveau 1, 2 of 3 kunt gaan volgen. Dit thema sluit je af met een eindopdracht waarin wij toetsen op kennis & inzicht, toepassing, oordeelsvorming, leervaardigheden en communicatie. Na positieve toetsing heb je jouw herregistratie op dit thema voor het schoolleidersregister PO binnen.

Folder

Download hier de folder van ‘the moral community’

Voorafgaande aan deze opleiding kunnen 'de reis van de organisatie' (niveau 1) en/of 'de weerbarstige organisatie' (niveau 2) gevolgd worden.

u heeft een opleiding op minimaal MBO niveau nodig.

Leerdoelen

Je toont aan dat je de veranderingen in jouw schoolorganisatie van binnenuit kunt leiden, waarbij visie en morele waarden centraal staan.

Je past moreel leiderschap toe bij de invoering van een verandering, je anticipeert met jouw visie op de inzichten van anderen binnen en buiten de organisatie. Hierbij richt je zich van binnen de organisatie naar buiten, je kijkt naar de gehele organisatie, naar het gehele onderwijs in Nederland en daarbuiten.

Je zet de strategie uit t.a.v. de voorgenomen verandering binnen de gehele organisatie. Je anticipeert hierbij op omgevingsinvloeden en neemt hierin het effect op alle lagen van de organisatie mee (zowel op teamniveau als leerling-resultaten).

Je bent in staat aan te tonen welke aanpassingen nodig zijn binnen de gehele organisatie om tot een succesvolle verandering te komen. Hierin neem je de verschillende lagen binnen jouw schoolorganisatie mee.

Je borgt de morele waarden in jouw organisatie d.m.v. het formuleren in gezamenlijkheid van leidende principes in jouw organisatie, die vertaald zijn in concrete attituden en gedragsafspraken.

Je koppelt het inzicht in de organisatieverandering vanuit moraliteit aan wetenschappelijke kennis en relevant literatuur.

Prijs

€ 5775,-  Inclusief reis en all inlcusive verblijfkosten, eventuele sprekers en praktijk excursies.
excl. annuleringsverzekering en reisverzekering. Passerel BV is vrijgesteld van BTW

Data 

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

06 222 489 84
info@passerel.com

Groepsgrootte

Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers

Aanmelden

Ja, ik meld me aan

testimonial of qoute invullen
Als eerste op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!