Persoonlijk leiderschap in het onderwijs

Effectief samenwerken en transformeren met je schoolteam

Als schoolleider is het jouw missie om ervoor te zorgen dat leerlingen het best mogelijke onderwijs krijgen. Dat kan alleen als het hele team ervoor gaat én als alle leerkrachten met de neuzen dezelfde kant op staan. Het startpunt hiervoor is de ontwikkeling van je Persoonlijk leiderschap:

 •          Groei in je professionaliteit als schoolleider
 •          Krijg je schoolteam mee in verander- en verbetertrajecten
 •          Leer effectiever communiceren en samenwerken met je team, ouders en leerlingen
De dagelijkse uitdagingen van een schoolleider PO

Van jou wordt verwacht dat je richtinggevend bent, en dat je het hele team mee op reis neemt naar de beoogde bestemming. Van jouw kant verwacht je dat het schoolteam zich aan het doel committeert en samen de gekozen richting inslaat. In hoeverre dat gebeurt, hangt natuurlijk samen met de mate waarin jij het team meekrijgt.

Hoe zorg je ervoor dat het team jou als hun leider accepteert en jouw leiderschap respecteert? En hoe krijg je het team intrinsiek gemotiveerd om jouw beleid uit te voeren? Dat ontdek je tijdens de leergang Persoonlijk leiderschap.

Ontdek en activeer de transformationeel leider in jou

Passerel geeft opleidingen, coaching en advies aan mensen uit het onderwijs. Dat doen we op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Besturen, managers en docenten uit primair, voortgezet en hoger onderwijs erkennen de expertise en langjarige ervaring van Passerel. Met onze leergang Persoonlijk leiderschap groeien schoolleiders PO in hun professionaliteit.

 • Leer jezelf kennen, waarvoor je staat en waarvoor je gaat
 • Snap waarom je communiceert en samenwerkt zoals je dat gewend bent
 • Begrijp beter waarom teamleden reageren en handelen zoals ze doen
 • Ontdek hoe je verschillende leiderschapsstijlen effectief kunt inzetten
 • Krijg je beleid uitgevoerd en behaalt je doelen sneller in een soepel verlopende proces

Volg de leergang in Nederland of in Egypte

Je kunt kiezen uit drie verschillende leiderschapstrajecten, die je in Nederland of in Egypte kunt volgen. Het voordeel van een traject in Egypte is dat je gemakkelijker gevoel krijgt voor cultuurverschillen en de gevolgen daarvan voor de manier waarop je communiceert en samenwerkt. Ook als je voor Egypte kiest, krijg je trouwens de vertrouwde begeleiding van de Nederlandse trainers van Passerel.

Wil je liever persoonlijk advies? Dat kan natuurlijk! Laat je naam en telefoonnummer achter, dan bellen we je terug.

PO scholleidersregister persoonlijk leiderschap

Geaccrediteerde leergang geeft herregistratie Schoolleidersregister PO

Ben jij geregistreerd als Registerdirecteur Onderwijs (RDO) of als Registeradjunct-directeur Onderwijs (RADO)? Dan dien je je iedere 4 jaar te herregistreren en aan te geven op welke thema’s jij je geprofessionaliseerd hebt.

De leergang Persoonlijk leiderschap is gecertificeerd door het Schoolleidersregister PO en opgenomen in het register in het kader van de herregistratie. De leergang is dekkend bevonden voor het professionaliseringsthema Persoonlijk leiderschap en kan deel uitmaken van je ontwikkeling op het thema via formeel leren.

Kortom: de leergang Persoonlijk leiderschap geeft je herregistratie als Schoolleider PO.

Bij Passerel heb ik opleidingen gevolgd op het gebied van transformationeel leiderschap. De leiderschapstrajecten hebben me als mens sterker gemaakt en mijn professionaliteit versterkt. Ik ben nu in de positie dat ik mijn team sterker kan maken, wat het onderwijs aan de kinderen ten goede komt. Dat verdient het onderwijs, dat verdienen die kinderen waar we het voor doen. Daar ga ik voor!

Jacqualine van de Port, schoolleider kbs De Kubus in Amersfoort

  Herregistratie schoolleiders PO

  Herregistratie schoolleiders PO