Weerbarstige Organisatie

Leidinggeven aan Veranderingen
niveau 2

In de week van de “weerbarstige organisatie” staat centraal de voortdurende ontwikkelingen en veranderingen binnen het onderwijs en in het bijzonder jouw schoolorganisatie. Hoe kun je als leider van deze organisatie adequaat en effectief leiding geven aan de veranderingsprocessen van jouw organisatie?

Duur van de opleiding

1 dag kennismaking en start van opleiding

8 Daagse opleiding met aan een gesloten dagen. U verblijft deze opleiding met de groep gedurende de hele week op 1 locatie.

1 dag groeps supervisie
1 dag herregistratie en ronde tafel dialogen

Totaal van 12 opleidingsdagen

Studie inzet

Contact: 90 uur
Literatuur: 206 uur
Intervisie en eindopdracht: 40 uur

Van start tot herregistratie

Bij aanvang van de opleiding maken wij met je kennis door een persoonlijke intake. We bespreken je leervraag en bepalen of je dit thema op niveau 1, 2 of 3 kunt gaan volgen. Dit thema sluit je af met een eindopdracht waarin wij toetsen op kennis & inzicht, toepassing, oordeelsvorming, leervaardigheden en communicatie. Na positieve toetsing heb je jouw herregistratie op dit thema voor het schoolleidersregister PO binnen.

Folder

Download hier de folder van ‘de weerbarstige organisatie’

Perfect hierop aansluitend is de scholing ‘the moral community‘.

Minimaal MBO opleiding als basis nodig

Leerdoelen

Je bent in staat het huidige paradigma van jouw organisatie te verhelderen. Je kunt het gewenste paradigma na verandering in jouw organisatie aangeven. Dit aan de hand van de veranderingscyclus en empowerment.

Je analyseert het strategisch- bestuurlijke- en politieke niveau van de organisatie. Je toetst dit aan jouw visie op verandering. Je kunt inzicht aantonen in transformatie op het niveau van tactisch, strategisch– en bestuurlijk niveau.

Je hebt inzicht in verschillende leiderschapsstijlen en bent in staat strategisch hierin de toepassing te kiezen. Je hebt kennis van de opwaartse beweging van organisatie ontwikkeling en kunt hierbij de verschillende paradoxen M. van Doorn) toepassen. Dit op de verschillende lagen in jouw organisatie.

Je bent in staat de variabelen te beoordelen die noodzakelijk zijn voor het succesvol toepassen van een veranderingsstrategie op zowel operationeel (team en leerling-resultaten), tactisch als strategisch beleidsniveau van de organisatie. Hierbij anticipeer je op de ontwikkelingen uit de omgeving.

Je zorgt ervoor dat de verandering geborgd blijft aan de hand van het proces enneagram.

Je ziet de samenhang tussen de veranderingen op verschillende lagen in jouw organisatie en bent in staat uit het lineaire denken te komen en de verandering tegelijkertijd in het geheel van de organisatie te leiden (synchroniciteit).

Borgen van het geleerde in een presentatie en eindscriptie, waarbij je wetenschappelijk kennis en relevante literatuur toepast bij het werken aan alle eerder genoemde doelen.

Prijs

€ 5775-  Inclusief reis en all inlcusive verblijfkosten, eventuele sprekers en praktijk excursies.
excl. annuleringsverzekering en reisverzekering. Passerel BV is vrijgesteld van BTW

Data 

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

06 222 489 84
info@passerel.com

Groepsgrootte

Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers

Aanmelden

Ja, ik meld me aan

testimonial of qoute invullen
Als eerste op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!