Weerbarstige Organisatie

Leidinggeven aan veranderingen

 

In de week van de “weerbarstige organisatie” staat centraal de voortdurende ontwikkelingen en veranderingen binnen het onderwijs en in het bijzonder jouw schoolorganisatie. Hoe kun je als leider van deze organisatie adequaat en effectief leiding geven aan de veranderingsprocessen van jouw organisatie?

Leerdoelen

 • Je bent in staat het huidige paradigma van jouw organisatie te verhelderen. Je kunt het gewenste paradigma na verandering in jouw organisatie aangeven. Dit aan de hand van de veranderingscyclus en empowerment.
 • Je analyseert het strategisch- bestuurlijke- en politieke niveau van de organisatie. Je toetst dit aan jouw visie op verandering. Je kunt inzicht aantonen in transformatie op het niveau van tactisch, strategisch– en bestuurlijk niveau.
 • Je hebt inzicht in verschillende leiderschapsstijlen en bent in staat strategisch hierin de toepassing te kiezen. Je hebt kennis van de opwaartse beweging van organisatie ontwikkeling en kunt hierbij de verschillende paradoxen M. van Doorn) toepassen. Dit op de verschillende lagen in jouw organisatie.
 • Je bent in staat de variabelen te beoordelen die noodzakelijk zijn voor het succesvol toepassen van een veranderingsstrategie op zowel operationeel (team en leerling-resultaten), tactisch als strategisch beleidsniveau van de organisatie. Hierbij anticipeer je op de ontwikkelingen uit de omgeving.
 • Je zorgt ervoor dat de verandering geborgd blijft aan de hand van het proces enneagram.
 • Je ziet de samenhang tussen de veranderingen op verschillende lagen in jouw organisatie en bent in staat uit het lineaire denken te komen en de verandering tegelijkertijd in het geheel van de organisatie te leiden (synchroniciteit).
 • Borgen van het geleerde in een presentatie en eindscriptie, waarbij je wetenschappelijk kennis en relevante literatuur toepast bij het werken aan alle eerder genoemde doelen.a

Wil je weten welke opleiding het best bij jou aansluit of ben je op zoek naar maatwerk? Neem vrijblijvend contact met ons op.

  Opleider: drs. Lia Genee

  Duur van de opleiding

  5 modules van 2 dagen
  of
  8 Daagse opleiding met aan een gesloten dagen in binnen- of buitenland.
  Je verblijft deze opleiding met de groep gedurende de hele week op 1 locatie.

  1 presentatiedag eindopdracht

  Totaal van 11 scholingsdagen

  Schoolleidersregister

  Deze opleiding is geregistreerd bij het Schoolleidersregister en is goed voor 70% van de herregistratie.

  Perfect aansluitend op de de ‘Weerbarstige organisatie‘ is ‘Moral community’.

  Investering

  € 5775,-  Inclusief reis en all inclusive verblijfkosten, inclusief eventuele sprekers en lesmateriaal.
  Voorafgaande aan de start krijg je een lijst met boeken die wij adviseren aan te schaffen en te lezen tijdens de opleiding.

  excl. annuleringsverzekering en reisverzekering bij 8 daagse reis.
  Passerel BV is vrijgesteld van BTW

  Studie inzet

  90 contact uren
  206 studie uren
  40 opdracht uren

  Certificaat

  Na het volgen van de volledige opleiding en het positief afronden van de eindopdracht, ontvang je een certificaat van deelname.

  Maatwerktraject

  Deze leergang kan ook als maatwerk programma aangeboden en gevolgd worden op stichting- en organisatieniveau.
  Alle leidinggevenden of bestuurders van dezelfde organisatie/schoolleiders onder een en dezelfde stichting, kunnen in een gezamenlijk traject deze opleiding volgen. 
  We gaan graag in gesprek over de passende mogelijkheden.

  Aanmelden

  Neem vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden door onderstaand formulier in te vullen en dan nemen wij contact met je op.
  Of bel/ mail ons met je vraag.

  06 222 489 84
  info@passerel.com

  Voor wie?

  Voor leiders en leidinggevende in onderwijs, zorg en overheden.

  Deze opleiding is op HBO niveau en vraagt om een HBO/WO startniveau.

  Groepsgrootte

  Minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers

  Aanmelden

  Ja, ik meld me aan

  systemisch leiderschap systemisch trainen boeken