Strijder van het Licht

Persoonlijk Leiderschap
niveau 3

In de week van de “strijder van het licht” gaat het over jezelf als leider. Je verkrijgt kennis en inzicht over jouw persoonlijke patronen in leiderschap. En inzicht in het verschil tussen veranderen en transformeren. Je leert te reflecteren op jouw persoonlijk paradigma en maakt kennis met andere paradigma’s.

In deze reis ben je van binnenuit je leiderschap aan het ontwikkelen en vergroot jij je kijk op jouw persoonlijk leiderschap.

Duur van de opleiding

1 dag kennismaking en start van opleiding

8 Daagse opleiding met aan een gesloten dagen. U verblijft deze opleiding met de groep gedurende de hele week op 1 locatie.

1 dag groeps supervisie
1 dag herregistratie en ronde tafel dialogen

Totaal van 12 opleidingsdagen

Folder

Download hier de folder van de ‘Strijder van het Licht’.

Aan deze opleiding zijn de ‘hardvochtige empathicus‘ (niveau 2) en de ‘reis van de held’ (niveau 1) gekopppeld.

u heeft een opleiding op minimaal MBO niveau nodig.

Leerdoelen

•Je toont aan dat je als leider jouw schoolorganisatie van binnenuit (vanuit principes en drijfveren) kunt leiden, waarbij de visie & missie en morele en maatschappelijke waarden centraal staan.

•Je past moreel leiderschap toe in jouw organisatie bij de invoering van een verandering. Je anticipeert met jouw visie op inzichten van anderen, binnen en buiten de organisatie. Hierbij kijk je vanuit jouw eigen leiderschapsstijl naar buiten, naar de organisatie, naar het gehele onderwijs in Nederland en daarbuiten.

•Je schetst een eigen strategie t.a.v. de verandering en groei in leiderschapsstijl. Je neemt hierin omgevingsinvloeden (bijv. ouders, sociale context, jeugdhulpverlening) mee en geeft het effect hiervan aan op jouw strategie en leiderschapsstijl. Je beoordeelt jezelf aan de hand van de niveaus van morele ontwikkeling van Kohlberg.

•Je legt verbanden tussen jouw eigen transformatie tot moreel leider en de verschillende lagen in de organisatie. Je creëert samen met het team hulpbronnen die ingezet kunnen worden t.b.v. een transformatie in de eigen organisatie, in het belang van onderwijs in de maatschappij.

•Je toont aan welke aanpassingen nodig zijn bij jezelf en binnen de organisatie om tot moreel leiderschap te komen. Hier neem je de verschillende lagen binnen de organisatie in mee.

•Je creëert in gezamenlijkheid met het team de leidende principes van de organisatie en vertaalt deze in concrete attitudes en gedragsafspraken t.a.v. jouw eigen rol en die van de teamleden. Aantonen van toepassing van synchroniciteit en integraliteit op bestuurlijk en maatschappelijk niveau.

•Je koppelt het inzicht in moreel leiderschap aan wetenschappelijke kennis en relevante literatuur.

Prijs

€ 5775-  Inclusief reis en all inlcusive verblijfkosten, eventuele sprekers en praktijk excursies.
excl. annuleringsverzekering en reisverzekering. Passerel BV is vrijgesteld van BTW

Data 

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

06 222 489 84
info@passerel.com

Groepsgrootte

minimaal 6 maximaal 12 deelnemers

Aanmelden

Ja, ik meld me aan

testimonial of qoute invullen
Als eerste op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!