Reis van de Organisatie

Leidinggeven aan Veranderingen
niveau 1

In de “reis van de organisatie” staat centraal de voortdurende ontwikkelingen en veranderingen binnen het onderwijs en in het bijzonder jouw schoolorganisatie. Hoe kun je als leider van deze organisatie adequaat en effectief leiding geven aan de veranderingsprocessen van jouw organisatie?

Duur van de opleiding

1 dag kennismaking en start van opleiding

8 Daagse opleiding met aan een gesloten dagen. U verblijft deze opleiding met de groep gedurende de hele week op 1 locatie.

1 dag groeps supervisie
1 dag herregistratie en ronde tafel dialogen

Totaal van 12 opleidingsdagen

Studie inzet

Contact: 90 uur
Literatuur: 206 uur
Intervisie en eindopdracht: 40 uur

Van start tot herregistratie

Bij aanvang van de opleiding maken wij met je kennis door een persoonlijke intake. We bespreken je leervraag en bepalen of je dit thema op niveau 1, 2 of 3 kunt gaan volgen. Dit thema sluit je af met een eindopdracht waarin wij toetsen op kennis & inzicht, toepassing, oordeelsvorming, leervaardigheden en communicatie. Na positieve toetsing heb je jouw herregistratie op dit thema voor het schoolleidersregister PO binnen.

Folder

Download hier de folder van ‘de reis van de organisatie’

Perfect aansluitende scholingen op de ‘reis van de organisatie’ zijn de ‘weerbarstige organisatie‘ (niveau 2) en ‘the moral community‘ (niveau 3).

u heeft een opleiding op minimaal MBO niveau nodig.

Leerdoelen

Je bent in staat het verschil tussen veranderen en transformeren aan te geven; Je hebt kennis van functionele en disfunctionele patronen in jouw handelen; Je hebt kennis van en kunt jouw inzet benoemen m.b.t. jouw kwaliteiten en valkuilen bij ervaren weerstand. Dit zowel bij persoonlijke transformaties als bij organisatie-transformaties.

Je analyseert een verandering vanuit een heldere visie op transformatie, hierbij hanteer je kennis en inzicht in aspecten van vertrouwen en wantrouwen.

Je bent in staat strategie uit te zetten t.a.v. het veranderingsproces. Je kunt daarbij samenhang realiseren met de omgeving en in een multidisciplinaire context. Hierbij leg je verschillende motieven, gewetens en bekwaamheden op één lijn m.b.t. het leiden van de transformatie.

Je beoordeelt de eigen organisatieverandering a.d.h.v. de transformatiecyclus en geeft hierbij het effect aan op de resultaten van leerprestaties in de school op alle niveaus.

Je beoordeelt de sturingselementen die nodig zijn in het veranderingsproces. Je brengt deze in onderlinge samenhang en evenwicht in de praktijk. (strategie, beheer en controle, zelfsturing).

Je past opgedane kennis over empowerment toe bij het succesvol doorvoeren van de verandering.

Je borgt het geleerde in een eindscriptie en presentatie, waarbij je wetenschappelijke kennis en relevante literatuur toepast bij het werken aan alle eerder genoemde doelen.

Prijs

€ 5775,-  Inclusief reis en all inlcusive verblijfkosten, eventuele sprekers en praktijk excursies.
excl. annuleringsverzekering en reisverzekering. Passerel BV is vrijgesteld van BTW

Data 

Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

06 222 489 84
info@passerel.com

Groepsgrootte

Minimaal 6, maximaal 12 deelnemers

Aanmelden

Ja, ik meld me aan

testimonial of qoute invullen
Als eerste op de hoogte blijven? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!